Home » Sajtó » Sajtóközlemények » A Mercateo megnyitja B2B-beszerzési platformját Belgiumban

Egységesíteni a beszerzési folyamatokat nemzetközi szinten is

A Mercateo megnyitja B2B-beszerzési platformját Belgiumban

Beszerzési platform már Belgiumban is

A nemzetközi szinten tevékenykedő vállalatoknak 2015. április 2-ától lehetőségük nyílik a Mercateo-t Belgiumban is használni. A Mercateo ily módon reagál a vállalatok beszerzésével kapcsolatos globális rendszerek és folyamatok iránti fokozott érdeklődésre, és ezáltal saját szerepét is erősíti a nemzetközi beszerzési megoldások területén.

2015. április 2-ától a Mercateo beszerzési platformja már online elérhető Belgiumban, és ezzel a Mercateo biztosította jelenlétét egy további nagyon fontos európai piacon. A vállalat ezáltal is folytatja terjeszkedését mint alapvető, nemzetközi beszerzési megoldás.

A rendszer-ügyfelek jelentős mértékben hozzájárultak, különösen az elmúlt évben, a Mercateo értékesítésének növekedéséhez. Míg 2013-ban az arány még mintegy 13 százalékot mutatott, az elmúlt évben ez az arány 27 százalékra növekedett – és ez a tendencia tovább növekszik. A Mercateo stratégiai orientációja ezért azon ügyfelekre összpontosít, amelyek a beszerzési folyamataik optimalizálására az E-beszerzési funkciókat használják. „A Mercateo egy hálózaton belüli összeköttetést jelent. Egy olyan infrastruktúrát hoztunk létre, amelyen keresztül a vásárlók, gyártók, beszállítók és szolgáltatók könnyedén üzletelni tudnak egymással“, szólt magyarázatában Peter Ledermann, a Mercateo AG vezérigazgatója. „Azok a vállalatok, amelyek aktívak a nemzetközi piacokon, ezt a modellt a külföldi leányvállalataikban is szeretnék alkalmazni, hogy egységesítsék a beszerzési folyamataikat. Ezért fontos, hogy a Mercateo új piacokat tárjon fel, és folyamatosan tovább fejlődjön mint nemzetközi beszerzési megoldás“, hangsúlyozta Ledermann.

Belgium immár a tizenkettedik ország, ahol a beszerzési platform a vállalatok rendelkezésére áll azok üzleti igényeinek a kielégítésére. A www.mercateo.be oldalon a vállalati ügyfelek hozzáférhetnek a mintegy két millió terméket átfogó választékhoz valamennyi termékkategóriából, kezdve az irodaszerektől, a hardver és szoftver termékektől, az elektrotechnikán, a háztartási- és az épület technikán át egészen az ipari igényekre kiterjedő kínálatig. Az első fázisban a vállalatok mindenekelőtt azon belga online shopok termékeihez tudnak hozzáférni, amelyek a katalógus adatinterfészen – Open Catalog Interface (OCI) keresztül vannak csatlakozva a Mercateo-hoz. Ennek oka a belga piac különleges követelményeiben rejlik. A termékeknek flamand és francia nyelven is ábrázolva kell lenniük. Középtávon a belga piac és a Mercateo beszerzési megoldása minden vállalati ügyfél számára elérhető lesz.