Home » Sajtó » Sajtóközlemények » A Mercateo elnyerte az RWE Supplier Award “Quality Global“ kitüntetést

Az RWE (ELMŰ) legjobb nemzetközi beszállítója vagyunk

A Mercateo elnyerte az RWE Supplier Award “Quality Global“ kitüntetést

Peter Ledermann, vezérigazgató, Mercateo, Heike Kleine, Senior Key-Account Manager Mercateo, Andre Lückert, Master data management RWE, Dr. Bernd Schönwälder, Marketing, Mercateo (balról)

Az RWE által megrendezett 7. „beszállítói napok“ alkalmából a Mercateo-nak ítélték a „Quality Global 2014“ kitüntetést, és ezzel elnyertük több mint 10.000 európai beszállító közül az RWE (ELMŰ)  legjobb nemzetközi beszállítójának járó megtiszteltetést. Az RWE ily módon fejezi ki tiszteletét a „Group Business Services GmbH (GBS)“ és a nemzeti vállalatok által az elmúlt négy évben elvégzett nemzetközi tevékenységei iránt.

A Mercateo a 7. RWE “beszállítói napok” megrendezésének alkalmából lett kitüntetve a „Quality Global 2014“ díjjal. A díjat együtt vették át Peter Ledermann – ügyvezető igazgató, Dr. Bernd Schönwälder – értékesítési igazgató és Heike Kleine – Senior Key-Account Manager. “A Mercateo az RWE számára létrehozott többek között egy nemzetközi Content‐Management rendszert, egységes jogi és költségvetési keretrendszert, egy nemzetközileg egységes infrastruktúrát és ezzel kapcsolatos szabványokat (pl. a katalógustartalomhoz), továbbá folyamatosan bővítette a nemzetközi választékát, és nem utolsósorban többnyelvű ügyfélszolgálatot bocsátott rendelkezésünkre.” nyilatkozta Andre Lückert, az RWE részéről.

2007 óta van üzleti kapcsolatban az RWE beszerzési osztálya a Mercateo-val. Azóta a két vállalat között egy intenzív, kooperatív együttműködés alakult ki. Heike Kleine a kezdetektől fogva az RWE konzultánsa: „A Mercateo célja mindig is a Mercateo által kínált választék készenlétben tartása volt, hogy az RWE csökkenthesse a Maverick Buying-ot és növelhesse beszerzési igényei lefedettségének a mértékét az elektronikus megrendelési pozíciók segítségével.“ Azzal, hogy biztosítva volt a katalógus-megoldás, beleértve a tartalom-menedzsmentet is, kombinálva egy intelligens nézet-menedzsmenttel, egy kulcsfontosságú lépés lett megtéve az üzleti kapcsolatok fejlesztése felé.  A Mercateo felhasználói platformján 2009 óta az RWE szerződéses beszállítóinak több mint 100 katalógusa áll az RWE munkatársainak a rendelkezésére. A Mercateo a németországi sikerek után 2011-ben az RWE konszern beszerzésének sikeres modelljét nemzetközileg is kezdte terjeszteni. A cél a jó tapasztalatok és eljárások további hat országban történő egységes bevezetése volt. Ma a Mercateo-platform Lengyelországban, Szlovákiában, Magyarországon, az Egyesült Királyságban, Csehországban és Hollandiában is elérhető az RWE szerződéses beszállítói számára.

Az „International 2014“ díj egy intenzív, kooperatív és sikeres együttműködés pozitív értékelését képviseli, amely a jövőben még további bővítésre kerül. „Az RWE nem csupán egyike a nagy ügyfeleinknek. Számunkra az RWE egy stratégiai fejlesztési partner, aki segített nekünk megérteni a nagyvállalati struktúrákat és a beszerzési megoldások követelményeit, így fejlesztéseinket az ügyfeleink számára megfelelő irányba tudjuk véghezvinni“, nyilatkozta a Mercateo vezérigazgatója Peter Ledermann.