Kategóriák
»A Mercateo-rólÜdvözöljük! Bejelentkezni
Az én Mercateom
Kosár
 
 
 A koronavírus kitörésének logisztikai hatásai. Aktuális információk
 >  >  >  > Lyukasztó

  Lyukasztó a Mercateo-nál online vásárolni (255 ajánlat 5 623 018 cikkből)Szakértőhöz

A következő szűrők segítenek a „Lyukasztó“ kereséséhez a cikklistát kívánságai szerint finomítani:
Szűrés: Ár ettől:eddigHUF  szó 
Áttekintés
Kijelzés
☐
☐
☐
☐
Kép
Megrendelés
Lyukasztó eszközök, Ütközősínnel, 65 papírlapok, fekete (1 ajánlat) 
Fémbol készült, fém ütközosínnel, puha markolat a maximális kényelmes, és könnyu használat számára, kihasználva a meghosszabbított fogantyút, A felso részen zárral, aminek a segítségével helytakaré...
Staples
5062051
kezdő: HUF 7 694,00*
db-ként
 
 db
ORION forgófejes karos lyukasztó fogó, 2 - 4,5 mm (1 ajánlat) 
forgófejes karos lyukasztó fogó • Alkalmazás: bor, textíliák és muanyag anyagok lyukasztásához • Kialakítás: a szabadalmaztatott karos rendszer lehetové teszi az akár 4000 N lyukasztó ero kifejtésé...
ORION
53820600
kezdő: HUF 11 456,00*
db-ként
 
 db
VICTORIA Lyukasztó, kétlyukú, 16 lap, fém, VICTORIA, fekete (1 ajánlat) 
- kiváló minőség - fém test - lyukátmérő: 6 mm - távtartó - lyukasztási kapacitás: 16 lap
Victoria
316/16
kezdő: HUF 688,00*
db-ként
 
 db
Lyukasztó , színtelen (1 ajánlat) 
Harmónikus kiegészítï minden íróasztali környezetben. Csúcsminïség¹ akrilból. A gondos termelési folyamat hosszú élettartamot és nagy.stabilitást biztosít. Méret: 11,0 x 6,5 x 6,0 cm. Lyukasztási t...
Maul
1959105
HUF 4 674,00*
db-ként
 
 db
Lyukasztó Centrum 10 lap metál ezüst (1 ajánlat) 
kapacitás: 10 lap lyuktávolság: 80 mm lyukátmérő: 6 mm lyukasztási mélység: 12 mm szín: ezüst
nincs adat
80441
HUF 1 037,00*
db-ként
 
 db
Hazet
9036N-1
kezdő: HUF 44 270,00*
db-ként
 
 db
Lyukasztó Centrum 10 lap piros (1 ajánlat) 
kapacitás: 10 lap lyuktávolság: 80 mm lyukátmérő: 6 mm lyukasztási mélység: 12 mm szín: metálpiros
nincs adat
80681
HUF 1 037,00*
db-ként
 
 db
Lyukasztó fogó, TOOLCRAFT 806430 (1 ajánlat) 
Lyukasztó fogó Prémium minőségű lyukasztó fogó alumínium öntvény óraszíjakhoz, magától kinyílik. Műszaki adatok: Méret, hossz: 180 mm · Tartalom: 1 db · További műszaki adatok: Lyukasztási méret: 1...
Toolcraft
806430
HUF 3 929,13*
db-ként
 
 db
Lyukasztó Centrum 15 lap, kék (1 ajánlat) 
kapacitás: 15 lap lyuktávolság: 80 mm lyukátmérő: 5,5 mm lyukasztási mélység: 12 mm szín: kék
nincs adat
88806
HUF 971,00*
db-ként
 
 db
Reely De Luxe karosszéria lyukasztó (1 ajánlat) 
Karosszéria-fúró Lyuk-átmérő megadva HSS-él Fokozat nélkül bevethető. A fúrón meg van adva a milliméter-érték, így pontosan tudhatja, milyen méretű a fúrt lyuk. Ezáltal a túl nagyra fúrt lyukak már...
Reely
639-4
HUF 3 377,95*
db-ként
 
 db
Lyukasztó Centrum 16 lap metál ezüst (1 ajánlat) 
kapacitás: 16 lap lyuktávolság: 80 mm lyukátmérő: 6 mm lyukasztási mélység: 12 mm szín: ezüst
nincs adat
80442
HUF 1 785,00*
db-ként
 
 db
Novus
025-0296
kezdő: HUF 1 828,00*
db-ként
 
 db
Lyukasztó Centrum 20 lap fekete és kék színben (1 ajánlat) 
kapacitás: 20 lap lyuktávolság: 80 mm lyukátmérő: 5,5 mm lyukasztási mélység: 9 mm szín: kék
nincs adat
80297
HUF 950,00*
db-ként
 
 db
Novus
025-0300
kezdő: HUF 1 819,00*
db-ként
 
 db
Lyukasztó Centrum 22 lap, kék (1 ajánlat) 
kapacitás: 22 lap lyuktávolság: 80 mm lyukátmérő: 5,5 mm lyukasztási mélység: 12 mm szín: kék
nincs adat
88807
HUF 1 377,00*
db-ként
 
 db
előre
Cikk oldalanként: 10   15   20   50   100    oldal: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   ..   17   előre
További információk a Lyukasztó témához
^

A perforált lyukak tökéletes távolsága

A lyukasztó minden iroda és minden íróasztal alapfelszereltségeként számít. Segítő eszközként szolgál, hogy gyorsan és tartósan tudjuk lefűzni a különféle iratokat és dokumentumokat  mappákba és lefűzők-be. A perforációk közti távolság adott, ami lényegesen megkönnyíti a mindennapi irodai munkát. 

Irodai készülék

A lyukasztó több összetevőből áll, amelyek tökéletesen együttműködnek. Ezek az alaplemez, zárókupak, egy karmechanizmus beleértve a kart, lyukasztó csapok megfelelő számban és egy távtartó. A lyukasztó egyszerű karszerkezete lehetővé teszi, hogy nagyobb mennyiségű papírt egyidejűleg és kevés erőfeszítéssel perforáljunk. Helyezze be a papírt, nyomja le a kart – és kész. Ilyen módon rendezni a dokumentumokat már csak gyerekjáték.

A lyukasztó pontos beállítása

A legtöbb lyukasztó tartalmaz egy távtartót. Ezen vannak megadva a leggyakrabban használt papírméretek. Miután a távtartót behelyezzük a lyukasztóba, annak az előre-hátratörténő mozgatásával beállítható a jelenleg igényelt papírnagyság mérete. A legfontosabb formátumok, amelyeket fel kellene tüntetni a távtartón, azok a Folio, A4, US Quart, A5, A6 és 3x8.

Az A4-es, A5-ös és A6-os a leggyakoribb papírméretek, amelyek esetében gyakran folyamodunk azok átlyukasztásához:
Egy A4-es lap méretei 210 mm x 297 mm.
Egy A5-ös lap méretei 148 mm x 210 mm.
Egy A6-os lap méretei 148 mm x 105 mm.

A Folio méret viszonylag ritka, de használják például jelentésekhez. Ez a méret megegyezik a papíreredet méretével, ami a merített papír keretének méreteivel felel meg, és amit a merített papír gyártásánál használtak fel, eltérő számú hajtásokkal. A Folio formátum leveleinek méretei 330 x 210 mm. A Folio tehát történelmi papírméret.

A quart méretű papír 285 x 225 mm-es nagyságú és szintén ritkán használják, de még mindig megtalálható a piacon. Ennek a papírméretnek is történelmi jelentősége van, használata a mi földrajzi szélességünkben nagyon ritka.
A 3 x 8-as méretre való beállítás lehetővé teszi egy A4-es lap négyszeres perforálását. Így az igény szerinti négyszeres perforálás esetében is a megfelelő helyükre kerülnek az átütött lyukak.

Abban az esetben, ha az ön szolgálatára álló lyukasztó nincs távtartóval ellátva, legalább egy jelzést talál a lyukasztó elülső részén. Ha a papírt a közepén kettéhajtja, majd ismételten szétnyitja, és így a közepén látható hajtással a lyukasztón lévő jelhez helyezi és átüti, a lap méreteitől függetlenül annak pontosan a közepére kerülnek a perforálás által vágott lyukak és ön a dokumentumokat így tökéletesen tudja a rendszerező eszközökbe sorolni.

Egységes vagy egyedileg beállított perforációs távolság

A perforált lyukak közti távolságra szinte kizárólag az előre beállított norma a jellemző, ami azonban néhány modell esetében változtatható. Szabvány szerint a perforált lyukak közti távolság 80 mm. Ez a standard a jelenleg használatos lefűzők, gyorslefűzők és lefűzős függőmappák megfelelője. Egyes modellek esetében azonban lehetséges ennek a testreszabhatósága az ön személyes igényei szerint. 

A lyukasztó változatai

A hagyományos lyukasztó

Egy hagyományos lyukasztó egyszerre 10-25 darab 80 g-os papírt üt át. A 80 grammos közönséges másolópapír alaptömege 80 gramm per négyzetméter. A normál méretű dokumentumok perforálásához ez a fajta lyukasztó könnyen használható. A vágási magasság (lyukasztó erő) megfelel egy milliméteres papír használatánál kb. tíz lapnak (70 g/m2 típusú papír esetében) vagy nyolc lapnak (80 g/m2 típusú papír esetében).

Papírtömbökre és iktatókra használt lyukasztók

Ezek a lyukasztók rendkívül erősek, használatukkal lehetséges vastagabb dokumentumok, protokollok átütése is. A 80 g/m2 típusú papírból akár 65 lapot lehet egyszerre az ilyen lyukasztó segítségével átütni. Így egyetlen műveleten belül egy teljes jegyzettömböt is perforálhatunk.

Elektromos lyukasztó

Szinte már nem létezik olyan terület, amelyen belül az ügyes feltalálók ne fejlesztenének ki valamit, ami tovább könnyíti a mi mindennapos munkánkat. A lyukasztók továbbfejlesztése esetében sincs ez másképp. Így már elektromos lyukasztók is vannak a piacon, amelyek akár hálózati tápegységben vagy akár AA elemmel is működtethetők. Ön csak belehelyezi a papírt és az elektronikusan perforálódik. Itt a fizikai erőkifejtés egyenlő a nullával. Azonban ajánljuk érzékelővel ellátott lyukasztó választását, amely megakadályozza a papír perforálódását, ha az nincs megfelelően behelyezve. Így ön a munkájával mindig tökéletes végeredményt érhet el.

Professzionális lyukasztó

A kínálatban kaphatóak olyan lyukasztók is, amelyek képesek átlyukasztani akár 250 darab 80 g/m2 típusú papírlapot. Ez a mennyiség egy csomag másolópapír felének felel meg. A perforálás anélkül történik, hogy ez a papírmennyiség szétcsúszna, vagy, hogy mindig néhány darabos mennyiségben újra és újra a lyukasztóba kellene helyezni. Az ilyen típusú lyukasztók használata főleg olyan cégek esetében szükséges, ahol nagy mennyiségű dokumentumok és iratok feldolgozása és rendszerezése folyik.

Többszörös lyukasztó

A kettős lyukasztók vagy négylyukú lyukasztók többszörös lyukasztásra lettek kialakítva. Ezek segítségével tökéletesen előkészíthetőek a nyilvántartások, azok gyűrűs iratgyűjtőkbe vagy négy-gyűrűs szerkezetű iratrendezőkbe történő lefűzéséhez. Az ilyen lyukasztó esetében győződjön meg arról, hogy a perforálások közti távolság 8 x 8 x 8 legyen. Ez a méret felel meg a szabványos értékeknek.

Lyukasztó mintával

Ez a fajta lyukasztó különösen népszerű iskolákban, napközikben és óvodákban. A kreativitásnak már a kezdetektől fogva jelen kellene lennie egy gyermek életében, hogy fejleszthető legyen az ügyessége. Az olló nem egészen a megfelelő eszköz a gyerekek számára, viszont már egy egyszerű mintás lyukasztó használatával is támogathatja gyermeke tervezői képességét.

Az anyag kiválasztása

A kérdés, miszerint "fém- vagy műanyag", gyorsan megválaszolható. A műanyag szerkezetű lyukasztó könnyű és használata elégséges a normál lyukasztáshoz. Ahol gyakrabban kerül sor nagyobb mennyiségű papír átlyukasztására, ott ajánlott a fémszerkezetű lyukasztó beszerzése.
Egyrészt a nagy erőkifejtés, amelyet a papír átlyukasztásába kell fektetni, másrészt pedig a papír ellenállása a nyomásnak, ahhoz vezethetnek, hogy a lyukasztó műanyag alkatrészei eltörnek.  Próbált ön már egymásra fektetett 40 lap másolópapírt egyszerre széttépni?

A lyukasztók alkatrészei és frissítései

Csak azért, mert egy lyukszegmens elkopott, vagy mert önnek egy másik alkatrészre lenne szüksége, még nem jelenti azt, hogy önnek az egész lyukasztótól meg kellene válnia. Már a vásárlásnál győződjön meg arról, hogy lehetséges-e a lyukasztó lecserélése, esetleg a perforáló szegmensek pótlása, bővítése. Így egyrészt tovább élvezheti új irodai eszközének használatát, másrészt pedig az ön egyéni személyes igényeihez alakíthatja.

Ergonómia

Győződjön meg arról, hogy lyukasztója csak a kar-részénél legyen ergonómiailag formálva. A nyomás kifejtéséhez egy lehetőleg nagyobb érintkezési felület szükséges. A karon egy bemélyedés biztosítja, hogy ön a lyukasztó használatával ne sérüljön. Minél magasabb a lyukasztó teljesítményének meghatározása, annál hosszabb karral kell megtervezni, hogy jobban megkönnyítse az ön munkáját és hogy a papírok perforálása könnyen menjen.

Biztonság

A lyukasztónak egy biztonsági rekeszt kellene tartalmaznia, vagy legalább egy biztonsági kupak felszerelésének a lehetőségét. A lyukasztó tágabb értelemben vágószerszámnak számít, és ha nem a szolgáltatásának megfelelően van használva, az sérülésekhez vezethet. Ezért a lyukasztót minden használat után zárja el. A 'GS' tanúsító védjegy biztosítja önt arról, hogy az anyag és a felépítés nem jelent potenciális veszélyt. Minden elektronikus és mechanikus berendezésen megtalálhatónak kellene lennie a biztonsági tesztelés jelzésének. A GS jelzés a bevizsgált biztonságot jelenti. Az irodai lyukasztót csak papír perforálásához használja. Valamennyi más területen belül az ott használatos speciális lyukasztók vannak. A helytelen használat nem csak a lyukasztóban tesz kárt, hanem testi sérüléseket is okozhat.


Ha megjegyzése, tökéletesítési vagy korrektúrajavaslata van a tanácsadó szöveghez Lyukasztó, akkor kérjük, értesítsen bennünket az Űrlap felhasználásával.

Hasonlósági keresés: Omikron FACT®Finder
* A csillaggal jelölt árak nettó árak, jogilag érvényes ÁFA nélkül.
Ajánlatunk kizárólag vállalatoknak, vállalkozóknak és szabadfoglalkozásúaknak szól.