Kategóriák
Tipp: keresse rögtön ezt: sax lyukasztó, lyukasztó 2mm, leitz lyukasztó
Az én Mercateóm
bejelentkezés / regisztráció
Kosár
 
 
 >  >  >  > Lyukasztók

  Lyukasztók  (582 ajánlat 4 260 842 cikkből)Szakértőhöz

A következő szűrők segítenek a „Lyukasztók“ kereséséhez a cikklistát kívánságai szerint finomítani:
Szűrés: Ár ettől:eddigHUF  szó 
Áttekintés
Kijelzés
☑
☐
Ajánlatok száma
☐
Cikkjellemzők
☐
Összehasonlító ár
Árucikk áttenkintés
előre
Cikk oldalanként: 10   15   20   50   100    oldal: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   ..   39   előre
További információk a Lyukasztók témához
^

A perforált lyukak tökéletes távolsága

A lyukasztó minden iroda és minden íróasztal alapfelszereltségeként számít. Segítő eszközként szolgál, hogy gyorsan és tartósan tudjuk lefűzni a különféle iratokat és dokumentumokat  mappákba és lefűzők-be. A perforációk közti távolság adott, ami lényegesen megkönnyíti a mindennapi irodai munkát. 

Irodai készülék

A lyukasztó több összetevőből áll, amelyek tökéletesen együttműködnek. Ezek az alaplemez, zárókupak, egy karmechanizmus beleértve a kart, lyukasztó csapok megfelelő számban és egy távtartó. A lyukasztó egyszerű karszerkezete lehetővé teszi, hogy nagyobb mennyiségű papírt egyidejűleg és kevés erőfeszítéssel perforáljunk. Helyezze be a papírt, nyomja le a kart – és kész. Ilyen módon rendezni a dokumentumokat már csak gyerekjáték.

A lyukasztó pontos beállítása

A legtöbb lyukasztó tartalmaz egy távtartót. Ezen vannak megadva a leggyakrabban használt papírméretek. Miután a távtartót behelyezzük a lyukasztóba, annak az előre-hátratörténő mozgatásával beállítható a jelenleg igényelt papírnagyság mérete. A legfontosabb formátumok, amelyeket fel kellene tüntetni a távtartón, azok a Folio, A4, US Quart, A5, A6 és 3x8.

Az A4-es, A5-ös és A6-os a leggyakoribb papírméretek, amelyek esetében gyakran folyamodunk azok átlyukasztásához:
Egy A4-es lap méretei 210 mm x 297 mm.
Egy A5-ös lap méretei 148 mm x 210 mm.
Egy A6-os lap méretei 148 mm x 105 mm.

A Folio méret viszonylag ritka, de használják például jelentésekhez. Ez a méret megegyezik a papíreredet méretével, ami a merített papír keretének méreteivel felel meg, és amit a merített papír gyártásánál használtak fel, eltérő számú hajtásokkal. A Folio formátum leveleinek méretei 330 x 210 mm. A Folio tehát történelmi papírméret.

A quart méretű papír 285 x 225 mm-es nagyságú és szintén ritkán használják, de még mindig megtalálható a piacon. Ennek a papírméretnek is történelmi jelentősége van, használata a mi földrajzi szélességünkben nagyon ritka.
A 3 x 8-as méretre való beállítás lehetővé teszi egy A4-es lap négyszeres perforálását. Így az igény szerinti négyszeres perforálás esetében is a megfelelő helyükre kerülnek az átütött lyukak.

Abban az esetben, ha az ön szolgálatára álló lyukasztó nincs távtartóval ellátva, legalább egy jelzést talál a lyukasztó elülső részén. Ha a papírt a közepén kettéhajtja, majd ismételten szétnyitja, és így a közepén látható hajtással a lyukasztón lévő jelhez helyezi és átüti, a lap méreteitől függetlenül annak pontosan a közepére kerülnek a perforálás által vágott lyukak és ön a dokumentumokat így tökéletesen tudja a rendszerező eszközökbe sorolni.

Egységes vagy egyedileg beállított perforációs távolság

A perforált lyukak közti távolságra szinte kizárólag az előre beállított norma a jellemző, ami azonban néhány modell esetében változtatható. Szabvány szerint a perforált lyukak közti távolság 80 mm. Ez a standard a jelenleg használatos lefűzők, gyorslefűzők és lefűzős függőmappák megfelelője. Egyes modellek esetében azonban lehetséges ennek a testreszabhatósága az ön személyes igényei szerint. 

A lyukasztó változatai

A hagyományos lyukasztó

Egy hagyományos lyukasztó egyszerre 10-25 darab 80 g-os papírt üt át. A 80 grammos közönséges másolópapír alaptömege 80 gramm per négyzetméter. A normál méretű dokumentumok perforálásához ez a fajta lyukasztó könnyen használható. A vágási magasság (lyukasztó erő) megfelel egy milliméteres papír használatánál kb. tíz lapnak (70 g/m2 típusú papír esetében) vagy nyolc lapnak (80 g/m2 típusú papír esetében).

Papírtömbökre és iktatókra használt lyukasztók

Ezek a lyukasztók rendkívül erősek, használatukkal lehetséges vastagabb dokumentumok, protokollok átütése is. A 80 g/m2 típusú papírból akár 65 lapot lehet egyszerre az ilyen lyukasztó segítségével átütni. Így egyetlen műveleten belül egy teljes jegyzettömböt is perforálhatunk.

Elektromos lyukasztó

Szinte már nem létezik olyan terület, amelyen belül az ügyes feltalálók ne fejlesztenének ki valamit, ami tovább könnyíti a mi mindennapos munkánkat. A lyukasztók továbbfejlesztése esetében sincs ez másképp. Így már elektromos lyukasztók is vannak a piacon, amelyek akár hálózati tápegységben vagy akár AA elemmel is működtethetők. Ön csak belehelyezi a papírt és az elektronikusan perforálódik. Itt a fizikai erőkifejtés egyenlő a nullával. Azonban ajánljuk érzékelővel ellátott lyukasztó választását, amely megakadályozza a papír perforálódását, ha az nincs megfelelően behelyezve. Így ön a munkájával mindig tökéletes végeredményt érhet el.

Professzionális lyukasztó

A kínálatban kaphatóak olyan lyukasztók is, amelyek képesek átlyukasztani akár 250 darab 80 g/m2 típusú papírlapot. Ez a mennyiség egy csomag másolópapír felének felel meg. A perforálás anélkül történik, hogy ez a papírmennyiség szétcsúszna, vagy, hogy mindig néhány darabos mennyiségben újra és újra a lyukasztóba kellene helyezni. Az ilyen típusú lyukasztók használata főleg olyan cégek esetében szükséges, ahol nagy mennyiségű dokumentumok és iratok feldolgozása és rendszerezése folyik.

Többszörös lyukasztó

A kettős lyukasztók vagy négylyukú lyukasztók többszörös lyukasztásra lettek kialakítva. Ezek segítségével tökéletesen előkészíthetőek a nyilvántartások, azok gyűrűs iratgyűjtőkbe vagy négy-gyűrűs szerkezetű iratrendezőkbe történő lefűzéséhez. Az ilyen lyukasztó esetében győződjön meg arról, hogy a perforálások közti távolság 8 x 8 x 8 legyen. Ez a méret felel meg a szabványos értékeknek.

Lyukasztó mintával

Ez a fajta lyukasztó különösen népszerű iskolákban, napközikben és óvodákban. A kreativitásnak már a kezdetektől fogva jelen kellene lennie egy gyermek életében, hogy fejleszthető legyen az ügyessége. Az olló nem egészen a megfelelő eszköz a gyerekek számára, viszont már egy egyszerű mintás lyukasztó használatával is támogathatja gyermeke tervezői képességét.

Az anyag kiválasztása

A kérdés, miszerint "fém- vagy műanyag", gyorsan megválaszolható. A műanyag szerkezetű lyukasztó könnyű és használata elégséges a normál lyukasztáshoz. Ahol gyakrabban kerül sor nagyobb mennyiségű papír átlyukasztására, ott ajánlott a fémszerkezetű lyukasztó beszerzése.
Egyrészt a nagy erőkifejtés, amelyet a papír átlyukasztásába kell fektetni, másrészt pedig a papír ellenállása a nyomásnak, ahhoz vezethetnek, hogy a lyukasztó műanyag alkatrészei eltörnek.  Próbált ön már egymásra fektetett 40 lap másolópapírt egyszerre széttépni?

A lyukasztók alkatrészei és frissítései

Csak azért, mert egy lyukszegmens elkopott, vagy mert önnek egy másik alkatrészre lenne szüksége, még nem jelenti azt, hogy önnek az egész lyukasztótól meg kellene válnia. Már a vásárlásnál győződjön meg arról, hogy lehetséges-e a lyukasztó lecserélése, esetleg a perforáló szegmensek pótlása, bővítése. Így egyrészt tovább élvezheti új irodai eszközének használatát, másrészt pedig az ön egyéni személyes igényeihez alakíthatja.

Ergonómia

Győződjön meg arról, hogy lyukasztója csak a kar-részénél legyen ergonómiailag formálva. A nyomás kifejtéséhez egy lehetőleg nagyobb érintkezési felület szükséges. A karon egy bemélyedés biztosítja, hogy ön a lyukasztó használatával ne sérüljön. Minél magasabb a lyukasztó teljesítményének meghatározása, annál hosszabb karral kell megtervezni, hogy jobban megkönnyítse az ön munkáját és hogy a papírok perforálása könnyen menjen.

Biztonság

A lyukasztónak egy biztonsági rekeszt kellene tartalmaznia, vagy legalább egy biztonsági kupak felszerelésének a lehetőségét. A lyukasztó tágabb értelemben vágószerszámnak számít, és ha nem a szolgáltatásának megfelelően van használva, az sérülésekhez vezethet. Ezért a lyukasztót minden használat után zárja el. A 'GS' tanúsító védjegy biztosítja önt arról, hogy az anyag és a felépítés nem jelent potenciális veszélyt. Minden elektronikus és mechanikus berendezésen megtalálhatónak kellene lennie a biztonsági tesztelés jelzésének. A GS jelzés a bevizsgált biztonságot jelenti. Az irodai lyukasztót csak papír perforálásához használja. Valamennyi más területen belül az ott használatos speciális lyukasztók vannak. A helytelen használat nem csak a lyukasztóban tesz kárt, hanem testi sérüléseket is okozhat.Hasonlósági keresés: Omikron FACT®Finder
* A csillaggal jelölt árak nettó árak, jogilag érvényes ÁFA nélkül.
Ajánlatunk kizárólag vállalatoknak, vállalkozóknak és szabadfoglalkozásúaknak szól.